سلامت نیوز : رئیس سازمان انتقال خون میگوید: رویکرد جدید انتقال خون در دنیا ذخیره و استفاده از خون خود بیماران برای موارد غیر اورژانسی در عملهای جراحی است که ایمن تر است زیرا انتقال خون نوعی پیوند عضو است و عوارض خاص خود را دارد.
علیاکبر پورفتحالله در گفتوگو با فارس در مورد راهکارهای اصلاح مصرف خون در کشور گفت: انتقال خون به نوعی پیوند عضو است که بافت مایع از فردی به فرد دیگر انتقال مییابد،اما متأسفانه در کشور ما خون و فرآوردههای خونی مصرف بالایی دارد و برخی فکر میکنند که این امر مشکلساز نباشد.
وی با تأکید بر اینکه شعار ما اهدای خون سالم و اهدای زندگی است، افزود: اما لزوماً شاید هر انتقال خونی که انجام میشود، اهدای زندگی نباشد و پزشکان باید خون را بجا و منطقی تجویز و برای بیمار مصرف کنند.
تزریق بیش از حد خون غیر خودی ایمنی بدن را ضعیف میکند
رئیس سازمان انتقال خون با اشاره به مطالعاتی که در این سازمان در دست انجام است، گفت: در مواردی تا پیوند 450 سیسی خون به فرد را داشتهایم و نباید فراموش کرد که دریافت بیش از حد خون غیر خودی میتواند پیامدهایی مانند تضعیف ایمنی در گیرنده خون را به همراه داشته باشد.
جراحان دو واحد خون بیمار را قبل از عمل ذخیره کنند
وی گفت: پزشکان میتوانند قبل از جراحی در موارد غیر اورژانسی با تجویز قرصهای آهن موارد کم خونی را درمان کرده و در عین حال یک یا دو واحد خون بیمار قبل از جراحی گرفته شده و ذخیره شود.
افزایش 50 درصدی ریسک عفونتهای بیمارستانی با تزریق خون
پورفتحالله به مطالعه دیگری اشاره کرد که نشان میدهد به ازای هر واحد خونی که به بیمار تزریق میشود تا 50 درصد شانس عفونت بیمارستانی در گیرنده افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که مصرف خون دیگران (غیر خودی) را برای بیماران در بیمارستان کاهش دهیم. امروزه در دنیا روشهایی وجود دارد که با استفاده از برخی داروها عروق را تنگ کرده تا خونریزی کمتری حین جراحی رخ دهد.
امکان بازگشت خون بیمار حین جراحی به بدن با دستگاههای ساکشن
به گفته رئیس سازمان انتقال خون همچنین طب بدون انتقال خون در دنیا مطرح شده که با دستگاههای ساکشن حین جراحی خون خود فرد را جمعآوری کرده و با عبور از فیلترهای استریل پس از تسویه آن را دوباره به بدن بیمار منتقل میکنند.
پیشنهاد سردبیر
-
چگونه وابستگیهای احساسی میتوانند رابطه عاشقانه را متزلزل کنند؟
سبک دلبستگی مضطرب میتواند روابط عاشقانه را تحت تاثیر قرار دهد و احساس ناامنی و اضطراب را در افراد ایجاد کند. در این مقاله، ضمن بررسی تاثیرات این سبک، به دلایل شکلگیری آن و راهکارهایی برای مدیریت این احساسات خواهیم پرداخت.
-
ساعتهای هوشمند میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند
شاید باورش سخت باشد، اما ساعتهای هوشمند گرانقیمت با احتمال بیشتر نسبت به نمونههای ارزان، کاربران را به سرطان مبتلا میکنند.
-
رقص راهکاری مؤثر برای کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به پارکینسون
به نظر می رسد رقص روحیه افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را تقویت می کند.
-
سوزش دل را خودسرانه درمان نکنید
سوزش دل مشکل شایعی است که عموما افراد را برای رهایی از آن راهکارهای خانگی و توصیههای دوست و آشنا را بکار میگیرند، اما بهتر است بدانید که باورهای غلط در این بیماری بسیارند.
-
تعقیب شدن در خواب به چه معناست؟
تقریباً همه ما حداقل یکبار رویاهایی دیدهایم که در آن توسط چیزی یا کسی تعقیب میشویم و سعی داریم با تمام توان از آن فرار کنیم.
-
آیا ماسک سدی در برابر ورود آلودگی به بدن است؟
دوباره خاطرات روزهای کرونا تجدید شد؛ مردمی که با ماسک در هوای خاکستری رنگ قدم میزنند تا اندکی از ورود ذرات آلودگی به ریه های خود کم کنند. آیا این ماسکها تأثیری بر دفع آلودگی دارند؟
-
ارتباط گرسنگی، ورزش و خواب مناسب کلید حفظ تعادل بدن
گرسنگی، ورزشی بودن و خواب کافی سه مولفه حیاتی برای سلامتی هستند. در این مقاله، به بررسی نقش هر یک در تأمین انرژی و حفظ تعادل بدنی پرداختهایم. از نحوه تشخیص گرسنگی واقعی تا تاثیر خواب و استرس، این عوامل بر عملکرد جسمانی ورزشکاران و افراد عادی تاثیر دارند
-
نوشیدنی گرم و شگفتانگیز برای تسکین علائم گوارشی و پیشگیری از سرماخوردگی
در روزهای سرد و پرطراوت زمستان، انتخاب یک نوشیدنی گرم میتواند به افزایش انرژی و بهبود وضعیت جسمی کمک کند. یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و مفید در این فصل، دمنوش زنجبیل است که علاوه بر خوش طعم بودن، خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. این دمنوش به ویژه برای کسانی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند یا دچار حالت تهوع میشوند، انتخابی عالی است.
نظر شما